Nowe młynki żarnowe Fiorenzato All Ground wyróżniają się eleganckim wyglądem, łatwością użytkowania i prostotą konserwacji. Fiorenzato All Ground stanowi kolejny dowód na to, że firma stawia na innowacje i zaspokajanie oczekiwań miłośników kawy.
Blog
Przeprowadzanie procesu odkamieniania jest niezwykle istotne dla utrzymania higieny, poprawy wydajności i wydłużenia żywotności ekspresu do kawy Melitta. W tym artykule zaprezentujemy Ci, jak odkamienić ekspres Melitta.
Jakie są zasady serwowania kawy w pracy i na spotkaniach biznesowych? O odpowiednich filiżankach, kulturze picia specjałów kawowych i odpowiednim sposobie podawania kawy dowiecie się w tym artykule.
Idzie nowe! Timemore wprowadza ulepszone wersje młynków C3 - C3S i C3 ESP. Jak szybko i dokładnie mielą, czy zmielą idealnie pod espresso, dowiesz się tego w naszym teście.
Odkryj kawowe perełki na lato! Kawa mrożona w trzech odsłonach. Poznaj trzy proste przepisy na orzeźwiające kawy mrożone, które możesz przygotować w domu.
Rewolucyjny ekspres przelewowy Melitta EPOS z wbudowanym młynkiem ma wylewkę wody, która obraca się o 360° i naśladuje ręczne parzenie. Jakie funkcje posiada ten elegancki ekspres do kawy i czy kawa z niego dobrze smakuje, dowiecie się w tej szczegółowej recenzji.
Bycie less waste to świadomy wybór dbania o naszą planetę. Czy bycie kawiarnią less waste jest łatwe i co można zrobić, żeby zredukować odpady i pomóc ziemi.
Bagdrip to wyjątkowa kawa w formie kieszonkowego dripa. Idealna na podróże i szybkie parzenie. Ciesz się wyśmienitym smakiem kawy, gdziekolwiek jesteś.
Ziarna z Nikaragui postanowiłam zaparzyć AeroPressie, licząc na wyciągnięcie z kawy jak najwięcej kwasowości, poniżej podaję przepis na kawę YoCo Coffee Nicaragua La Bendicon.
Podczas parzenia kawy należy zwrócić uwagę na wiele czynników. Ostateczny smak naparu determinuje m.in. rodzaj kawy, sposób jej zaparzania, a także długość całego procesu. Czy jednak wiedziałeś, że grubość mielenia kawy jest równie istotna?